Розробка обладнання для стендових випробувань лебідки траншейної землерийної машини - Астахов, Микита Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт кваліфікаційної роботи – об’ємний гідропривод стендового обладнання траншейної землерийної машини. Мета роботи – Підвищення технічного рівня лебідки траншейної землерийної машини. Метод розробки – аналітично-графічний. Вихідні дані до роботи – Розрахувати гідроциліндр зусиллям 100 кН і насосну установку для навантаження гідромотора лебідки траншейної землерийної машини. Час переміщення гідроциліндра обмежений в 13 с. Частота обертання стендового електродвигуна 1450 хв-1. Запропонована гідравлічна принципова схема стендового об’ємного гідропривода для випробувань тягової лебідки землерийної машини. Розраховані параметри гальмівного гідроциліндра та двохсекційного насоса для пересування гідроциліндра та обертання гідромотора лебідки. Визначені діаметри трубопроводів, об’єм гідробака і теплова потужність олива- охолоджувача. Для проведення стендових випробувань розроблені креслення запобіжного клапана. Приведена методика стендових випробувань лебідки за допомогою навантаження гальмівним гідроциліндром, проведені необхідні техніко-економічні розрахунки і розглянути питання охорони праці.
Keywords: траншейна землерійна машина; об’ємий гідропривод; гідромотор; насос; гальмівний гідроциліндр; стендові випробування лебідки; розрахунок стендового гідропривода; охорона праці; економічна ефективність