Розробка крана вантажопідйомністю 25 т на базі автомобільного шасі КАМАЗ-5320 - Діденко, Євген Валентинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У даній роботі розроблена методика проектування автокрану. Об’єкт проектування автокран, на базі шасі вантажного автомобіля КАМАЗ-5320. Мета роботи є розробка методики проектування автокрану. Виконано огляд автокранів, що випускаються. Методика припускає визначення основних параметрів, масово-геометричних характеристик. Виконано розрахунок основних механізмів. Виконано розрахунок техніко-економічних показників. Відмінністю роботи є той факт що дана методика може бути використана при проектуванні автокранів на різних типах вантажних автомобілів. Розглянути заходи що до охорони праці.
Keywords: автокран; стріла; вантажна; виліт