Проектування елементної бази системи розподіленого дозування - Носаль, Богдан Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження- елементна база системи розподіленого дозування. Предмет дослідження - проектування елементної бази системи розподіленого дозування. Мета дослідження - підвищити ефективність виробництва багатокомпонентної суміші, шляхом раціонального вибору елементної бази розподіленого дозування. Задача дослідження вирішується методами статистичного систезу та аналізу, багатокритеріальної оптимізації, методами імітаційного моделювання. В роботі проведено аналіз сучасних систем дозування сипких матеріалів, що застосовуються в галузі будівельно-дорожніх машин та машинобудування. Наведено класифікацію технічних засобів системи дозування, процес виготовлення суміші за складною рецептурою. Проаналізовано методи проектування систем розподіленого управління та паралельних обчислень. Розроблено моделі багатокритеріальної оцінки та проведена оптимізація.
Keywords: датчик; дозатор; контролер; метод; оптимізація; паралелізм; проектування; розподілене управління; система