Багатокритеріальна модель оптимізації структури капіталу підприємства - Котькалова-Литвин, І. В. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2013)
Стаття спрямована на вдосконалення методичних підходів щодо управління фінансовими ресурсами підприємств та ставить за мету обґрунтування багатокритеріальної підходу до оптимізації структури капіталу підприємств. Результати дослідження можуть бути застосовані фінансовими менеджерами підприємств в поточній діяльності при пошуку найвигідніших джерел залучення фінансових ресурсів, а також при прийнятті рішень щодо оцінки ефективності використання позикового капіталу підприємства. Наведена модель побудови раціональної структури капіталу слугує теоретичною основою формування гнучкої фінансової політики підприємств.
Keywords: структура капіталу; оптимізація; залучений капітал; джерела фінансування; ефективність; фінансова стійкість; 336.14