Інженерно-геодезичні вишукування на ділянці автомобільної дороги місцевого значення О131003 Ганнусівка – Новорозсош на ділянці км 0+000 – км 14+000 - Джежела, Валерія Анатоліївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – технологія виконання та обробки результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд на прикладі ділянки автомобільної дороги. Мета роботи – обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд на прикладі автомобільної дороги у відповідності до існуючих нормативних вимог. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами, нормативною і довідковою літературою. Галуззю використання є виконання інженерно-геодезичних вишукувань. В результаті розробки кваліфікаційної роботи виконано опис характеристик об’єкта інженерно-геодезичних вишукувань та ділянки робіт, визначення положення пунктів опорної геодезичної мережі, аналіз законодавчих та нормативних актів України щодо інженерно-геодезичних вишукувань, аналіз методів та технологій виконання комплексу інженерно-геодезичних вишукувань, аналіз програмного забезпечення для обробки польових інженерно-геодезичних вишукувань (Digitals), аналіз технології побудови цифрової моделі місцевості за результатами інженерно-геодезичних вишукувань, побудова цифрової моделі місцевості за результатами інженерно-геодезичних вишукувань у програмному комплексі AutoCAD Autodesk Civil 3D.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; геодезична зйомка; опорна геодезична мережа; ЦМР; ЦМС; ЦММ; автомобільна дорога