Оцінка та управління якістю перевезень вантажів (автомобільним транспортом (на прикладі ТДВ «АТП-16363») - Нечипоренко, Владислав Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
З метою удосконалення транспортного обслуговування замовників рухомим складом ТДВ «АТП-16363» застосовано комплексний підхід оцінки та управління якістю транспортного обслуговування замовників із використанням методу функціонально-вартісного аналізу, що дозволило врахувати інтереси всіх учасників транспортного процесу. Визначено групу замовників, при обслуговуванні яких спостерігається наявність внутрішніх виробничих резервів підвищення ефективності та якості перевезень вантажів рухомим складом підприємства-перевізника. Запропоновано комплекс організаційно-технологічних заходів з управління якістю транспортного обслуговування, запровадження якого дозволить отримати загальний річний економічний ефект у розмірі 1764000 грн при транспортному обслуговуванні групи об’єктів інноваційної діяльності у міжміському сполученні із частотою 1 рейс на тиждень. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані роботі транспортних та логістичних підприємств при організації транспортного обслуговування замовників у міжміському сполученні. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: вантаж; автотранспортне підприємство; якість; управління; функціонально-вартісний аналіз; ефект