Підвищення якості тягових електродвигунів для електротранспорту - Мигаль, Василь Дмитрович; Аргун, Щасяна Валіковна; Гнатов, Андрій Вікторович; Гнатова, Ганна Андріївна; Сохін, Павло Андрійович; Migal, Vasiliy; Arhun, Shchasiana; Hnatov, Andrii; Hnatova, Hanna; Sokhin, Pavlo (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Проведено розробку способів підвищення надійності і ресурсу тягових асинхронних електродвигунів (ЕД) з використанням експериментальних методів. Основним критерієм оцінки якості ЕД обрані рівні вібрації, за якими визначається їх технічний рівень. Запропоновано конструкцію асинхронних електродвигунів і технологію їх виготовлення, що дозволяє підвищити точність виготовлення і збірки ЕД, знизити трудомісткість складання і зменшити кількість деталей які перебираються при ревізії та заміні підшипників при ремонті. Досягнуте зниження рівнів вібрації дозволяє прогнозувати підвищення ресурсу, розробленого ЕД в 2-3 рази в залежності від умов експлуатації.
Improving the quality of traction electric motors for electric transportation
Keywords: рівень вібрації; вібродіагностика; електромобіль; електродвигун; асинхронний тяговий двигун; клас вібрації; енергоефективність; vibration level; vibration diagnostics; electric car; electric motor; asynchronous traction motor; vibration class; energy efficiency; 629.331; 10.30977/VEIT.2023.23.0.1