Розробка пристрою паркування автомобілів з функцією генерації електроенергії - Алєксєйчук, Денис Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи: проведення аналізу існуючих стоянок та розробка пристрою паркування автомобілів. Об’єкт роботи: процес генерації електроенергії при паркуванні автомобіля. Предмет роботи: автомобільні стоянки. Проведено аналіз існуючих систем перетворення різних видів енергії в електричну. Проведено аналіз загальних пристроїв та способів паркування автомобілів Проведено аналітичний огляд існуючих пристроїв паркування автомобілів з функцією генерації електроенергії. Проведено розрахунок генерації електроенергії при паркуванні автомобіля в розглянутому винаході. Результати роботи доцільно використовувати при проектуванні вітроенергетичної установки та сонячної станції.
Keywords: екологічно чисті джерела енергії; автомобільні стоянки; пристрій паркування автомобілів; генерація електроенергії; малопотужні джерела енергії