Управління конкурентоспроможністю закладів вищої освіти на засадах гармонізаційного підходу - Цема, Валерія Євгеніївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є розроблення теоретично- методичних і прикладних аспектів управління конкурентоспроможністю закладів вищої освіти на засадах гармонізаційного підходу. Об'єктом кваліфікаційної роботи бакалавра є управління конкурентоспроможністю закладів вищої освіти: предметом - теоретично- методичні та прикладні аспекти управління конкурентоспроможністю закладів вищої освіти на засадах гармонізаційного підходу (за напрямами цільової практико-орієнтованої підготовки й інтернаціоналізації). Методологічну базу дослідження складають метод аналізу та синтезу, метод індукції та дедукції, системний підхід, порівняльний аналіз, критичний аналіз, статистичні методи, коефіцієнтний метод, картографічний метод, традиційні прийоми економічного аналізу. Інформаційною базою дослідження виступають наукові праці вчених, нормативно-правові акти України. Інтернет-ресурси (зокрема. Державної служби статистики України), пошукові онлайн-сервіси. Апробація результатів кваліфікаційної роботи бакалавра. Основні положення, викладені у кваліфікаційній роботі бакалавра, знайшли відображення в 9-й публікаціях, серед яких 3 наукові статті у фахових науково-метричних (Index Copernicus, Google Scholar) виданнях категорії «Б» (Україна). 2 статті в інших наукових виданнях (у т.ч. 1 - англійською мовою), 4 тези доповідей на наукових конференціях, що проводилися в Японії. Німеччині, Україні й Азербайджані. Сканкопії публікацій, дипломів і сертифікатів наведені у супровідних документах.
Keywords: конкурентоспроможність управління; заклад вищої освіти; гармонізаційний підхід