Дослідження впливу термічного обробляння на структуру та властивості зони термічного впливу в наплавках (зварних з’єднаннях) із високохромистих нержавких сталей - Погрібний, М. А.; Реброва, О. М.; Федоренко, Г. А.; Гололобова, О. М.; Реброва, А. О.; Чепурко, В. М.; Погребной, Н. А.; Реброва, Е. М.; Федоренко, А. А.; Гололобова, Е. Н.; Pohribnyi, M. А.; Rebrova, О. M.; et al. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
В роботі встановлено, що термічне обробляння в режимі високого відпускання наплавок із високохромистих сталей суттєво збільшує знеміцнення в зоні термічного впливу. Показано негативний вплив високого відпускання на механічні властивості виробів. Дослідження проводились на зразках зі сталі 15Х11МФ. Зразки термічно оброблялись за стандартним для даної сталі режимом, а потім наплавлялись за одно- та багатошаровою технологією електродуговим методом в середовищі аргону проволокою для наплавки зі сталі 20Х13.
Исследование влияния термической обработки на структуру и свойства зоны термического влияния в наплавках (сварных соединениях) из высокохромистых нержавеющих сталей
Study of the influence of heat treatment on the structure and properties of the thermal influence zone in surfaces (welded joints) from high-chromise stainless steels
Keywords: термічне обробляння; зона знеміцнення; наплавка; високохромиста нержавка сталь; термическая обработка; зона разупрочнения; высокохромистая нержавеющая сталь; heat treatment; softening zone; surfacing; high-chromium stainless steel; 621.17