Забезпечення бездефектного пошарового формоутворення в процесах 3D-друку полімерними матеріалами виробів складної геометричної форми - Овсянніков, Віктор Вячеславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі виконується оцінка технологічних можливостей ресурсозберігаючих адитивних технологій. Предмет дослідження – способи забезпечення бездефектного пошарового формоутворення в процесах 3D-друку полімерними матеріалами виробів складної геометричної форми застосуванням. Мета дослідження – розробка способів забезпечення бездефектного пошарового формоутворення в процесах FDM-друку полімерними матеріалами. Методи дослідження – випробування на міцність, згинання та стиснення, методики визначення усадки матеріалів в процесах побудови друкованих моделей. Виконаний аналіз досягнутого рівня застосування адитивних ремонтних технологій, можливостей існуючих методів 3D-друку та матеріалів, що можуть бути застосовані для відновлення автомобільних кузовів. Проведені експериментальні дослідження та визначені властивості полімерних матеріалів, за допомогою яких були сформовані FDM-друком зразки для випробувань.
Keywords: адитивні технології; полімерні матеріали; структура; міцність; 3d-друк; мікроскопія; аналіз; модифікація; електромагнітне поле; імпульс