Розробка маршрутів перевезення робітників КП «Тролейбусне депо №3» м. Харків - Потапов, Денис Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
З метою удосконалення технологічного процесу перевезень робітників задля забезпечення комфортних умов праці та усунення недоліків, виявлених по результатах аналізу існуючої технології, розроблено два нових маршрути, замість трьох існуючих, з урахуванням потреби в перевезеннях, визначено раціональні марки автобусів для роботи на розроблених маршрутах та розроблено місячний графік роботи водіїв на розроблених маршрутах. Запропоновані технологічні рішення дозволять зменшити експлуатаційні витрати на перевезення робітників, що здійснюється власними коштами підприємства, та покращити умови праці персоналу КП «Тролейбусне депо №3» в м. Харків за рахунок зменшення загального річного пробігу раціонального рухомого складу по розроблених маршрутах на 23652 км. Річний економічний ефект дорівнює 313170 грн, що свідчить про ефективність запропонованих в роботі заходів з удосконалення процесу перевезень робітників. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані підприємствами при організації перевезень робітників до та з місць праці. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: пасажирські перевезення; перевезення робітників; маршрут; автобус; розклад; ефект