Спосіб перетворення кінетичної енергії в електричну від натискання на пішохідну платформу - Гнатов, Андрій Вікторович; Аргун, Щасяна Валіковна; Дзюбенко, Олександр Андрійович; Гнатова, Ганна Андріївна; Богдан, Дмитро Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Спосіб перетворення кінетичної енергії в електричну від натискання на пішохідну платформу шляхом переміщення ротора і статора один відносно одного. Ротор виконано з неодимовими магнітами, який обертається відносно своєї осі під дією рейки приводу електрогенератора через циліндричний мультиплікатор, що підвищує кутову швидкість обертання, однакові кінці обмоток статора з'єднані між собою та виходять до електричного випрямляча, який випрямляє змінний струм та заряджає ємнісний нагромаджувач - іоністор, який через діод заряджає акумуляторну батарею, що через вимикач підключається до навантаження. Перетворення електроенергії здійснюють за допомогою двох електрогенераторів, які приводяться у дію через циліндричний мультиплікатор, що складається з прямозубих зубчатих коліс, які збільшують коефіцієнт передачі енергії від натискної кришки до електрогенераторів.
Keywords: кінетична енергія; пішохідна платформа; ротор; статор