Дослідження технічних характеристик та методів заряджання електромобіля Hyundai Kona Electric - Аргун, Щасяна; Гнатов, Андрій; Ульянець, Ольга; Arhun, Shchasiana; Hnatov, Andrii; Ulianets, Olha (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У статті проведено дослідження технічних характеристик та способів заряджання електромобіля Hyundai Kona Electric. Проаналізовано розвиток поколінь цієї моделі, порівняно її акумуляторні батареї, зарядну архітектуру та швидкість заряджання. Визначено вплив ємності акумулятора на запас ходу та ефективність експлуатації. Розглянуто різні стандарти зарядних портів та їхню сумісність із зарядною інфраструктурою. Отримані результати можуть бути корисними для оцінки можливостей Hyundai Kona Electric у контексті електромобільного транспорту.
Research on the main technical characteristics and charging methods of the Hyundai Kona Electric
Keywords: електромобіль; зарядний порт; зарядна станція; високовольтна акумуляторна батарея; електротранспорт; ємність акумулятора; енергоефективність; Hyundai Kona Electric; battery capacity; charging efficiency; Battery Management System; CCS; energy consumption; electric vehicle infrastructure; 629.064:621.355; 10.30977/VEIT.2025.27.0.5