Транспортний засіб категорії М1. Розробка карданної передачі та аналіз конструкцій елементів робочої гальмової системи - Цукур, Дмитро Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт роботи – транспортний засіб категорії М1. Мета роботи – карданна передача та аналіз конструкцій елементів робочої гальмової системи. У процесі виконання роботи було здійснено аналіз конструкцій транспортних засобів категорії М1, у яких ведучими є задні колеса. Особлива увага приділялася конструкції карданних передач та аналізу конструкцій елементів робочої гальмової системи. Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, було розроблено складальний кресленик карданної передачі транспортного засобу категорії М1, яка відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Також було проведено аналіз конструкцій елементів робочої гальмової системи із визначенням їх основних переваг та недоліків. Результати кваліфікаційної роботи бакалавра можуть бути використані при проєктуванні трансмісій та підвісок легкових автомобілів або модернізації вже існуючих.
Keywords: транспортний засіб; трансмісія; карданний вал; крутний момент; хрестовина; гальмівна система; контур; вакуумний підсилювач.