Удосконалення організаційно-методичних засад обліку, контролю і аудиту оборотних активів підприємства - Артамонов, Станіслав Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі обґрунтовано теоретичні положення та розроблено практичні рекомендації щодо удосконалення організаційно-методичних засад бухгалтерського обліку, контролю і аудиту оборотних активів підприємства. Проведено фінансовий аналіз діяльності досліджуваного підприємства, розвинуто організаційні аспекти обліку господарських операцій з оборотними активами та запропоновано шляхи підвищення ефективності обліково-аналітичної роботи на підприємствах дорожнього будівництва. Розроблено рекомендації з удосконалення контрольно-аудиторського забезпечення достовірності обліку оборотних активів. Результати дослідження спрямовані на підвищення якості організації обліку оборотних активів, що забезпечить ефективність облікового процесу та достовірність інформаційно-аналітичних даних.
Keywords: бухгалтерський облік; внутрішній контроль; дорожьо-будівельне підприємство; запаси; контрольно-аудиторське забезпечення; оборотні активи; організація обліку