Удосконалення технології доставки навалочних будівельних вантажів компанією «Новітранс» в місті Дніпро - Некрасов, Ельдар Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Для удосконалення роботи компанії «Новітранс» технологічне рішення – це маршрутизація перевезення навалочних будівельних вантажів в місті Дніпро. Побудовано дванадцять постійних маршрутів руху. Десять з яких маятникові з порожнім зворотнім пробігом, а два – колові. На запропонованих маршрутах проведені розрахунки техніко-експлуатаційних показників. Вибрано марку автомобіля Mercedes-Benz Atego 1227 вантажністю 5,8 тонни. Визначили показники роботи вибраної марки автомобіля, із існуючих в компанії, на маятникових та кільцевих маршрутах. Узгодження роботи автомобілів та поста навантаження дозволило побудувати змінно-добовий графік роботи двох автомобілів та місячний план роботи двох водіїв. Компанія «Новітранс» отримала позитивний економічний ефект на рік – 347371,33 гривень. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в удосконаленні роботи підприємств, які надають послуги по доставці будівельних вантажів в містах України. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: технологія; доставка; навалочні будівельні вантажі; маршрут; узгодження; економічний ефект