Комплекс інженерно-геодезичних вишукувань та побудова цифрової моделі місцевості на ділянці автомобільної дороги Т1401 Смільниця – Старий Самбір з км 0+000 до км 4+000 - Сосновіков, Юрій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В результаті розробки кваліфікаційної роботи магістра виконано: аналіз нормативів для інженерно-геодезичних вишукувань, розгляд структури та послідовності виконання геодезичних вишукувань, огляд технології на підготовчому, польовому та камеральному етапах, аналіз процедури обробки геодезичних вимірювань, розгляд методу створення цифрових моделей місцевості, а також вивчення технології створення цифрової ситуації та цифрової моделі рельєфу місцевості на основі результатів інженерно-геодезичних вишукувань.
Keywords: вишукування; геодезичні вишукування; тахеометр; рельєф; цифрова модель ситуації; цифрова модель місцевості