Дослідження впливу розподілу гальмівних сил на процес гальмування автомобіля - Струс, Максим Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – є процес гальмування автомобіля. Метою дослідження – є визначення оптимального розподілу гальмівних сил для покращення ефективності гальмування автомобіля та забезпечення його стійкості і керованості під час гальмування. Метод дослідження – це теоретичний аналіз, математичне моделювання, системний аналіз. Робота направлена на досягнення оптимального розподілу гальмівних сил зменшить гальмівний шлях та час гальмування, підвищуючи ефективність роботи гальмівної системи; рівномірний розподіл гальмівних сил допоможе знизити нерівномірний знос гальмівних дисків та колодок, що збільшить термін їх служби та зменшить витрати на обслуговування. Результати роботи можна використовувати для контролю якості нової та існуючої продукції, а саме – гальмівних колодок для дискових і барабанних гальмівних механізмів, за коефіцієнтом стійкості.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ; СТІЙКІСТЬ; ОПТИМІЗАЦІЯ; ГАЛЬМІВНА СИСТЕМА; КОЕФІЦІЄНТ СТІЙКОСТІ; РОЗПОДІЛ ГАЛЬМІВНИХ СИЛ; КЕРОВАНІСТЬ; ЕФЕКТИВНІСТЬ; ПРОЦЕС ГАЛЬМУВАННЯ