Технологія будівництва автомобільної дороги «Веселе-Сімейкине» IІІ категорії довжиною 11 км в Сумській області - Забара, Денис Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі проаналізовано кліматичні умови Сумської області, побудовано дорожньо-кліматичний графік. Розраховані загальні об’єми земляних робіт. Розраховані обсяги робіт і потреба матеріалів, визначені мінімальні змінні темпи будівництва. Розроблені калькуляції на кожен вид будівельних робіт. Запроєктовані технологічні операції по влаштуванню земляного полотна з транспортуванням ґрунту з виїмки в насип, з кар’єру в насип, а також на влаштування шарів дорожнього одягу з ЩПС, чорного щебеню фр. 20-40 мм, крупнозернистої асфальтобетонної суміші та покриття з дрібнозернистої асфальтобетонної суміші.
Keywords: земляне полотно; дорожній одяг; технологія; ЩПС; чорний щебінь; асфальтобетон; асфальтобетонна суміш; контроль якості робіт