Спосiб магнiтно-iмпульсного притягання металевих об'єктiв сумiщеним дисковим узгоджувальним пристроєм з подвiйним вторинним розiмкненим витком - Батигiн, Юрiй Вiкторович; Гнатов, Андрiй Вiкторович; Трунова, Iрина Сергiївна; Аргун, Щасяна Валiковна; Шиндерук, Свiтлана Олександрiвна; Сабокар, Олег Сергiйович (My University, 2015)
Спосіб магнітно-імпульсного притягання металевих об'єктів з використанням узгоджувального пристрою, що полягає в деформуванні заготівки з застосуванням індукторної системи, в якій індуктор виконують у вигляді вторинної обмотки узгоджувального пристрою, що має форму розімкненого дискового витка з внутрішнім отвором у вигляді зрізаного конуса, який відрізняється тим, що притягання здійснюють збуджуваними електромагнітними силами від сумарного струму, що протікає по торцевій поверхні зрізаного конусу індуктора-інструмента, який виконують суміщеним з зовнішнім диском вторинної обмотки, диски якої розташовують компланарно по відношенню до первинної обмотки та з'єднують між собою.
Keywords: металознавство