Розробка технології виготовлення асфальтобетонної суміші на бітумі, модифікованому синтетичним воском вітчизняного виробництва на асфальтобетонному заводі, що реконструюється - Бобошко, Ростислав Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У роботі виконані технологічні розрахунки режимів роботи заводу, запро поновано удосконалення окремих ліній, визначена потреба в матеріалах, склад та властивості асфальтобетонів з добавкою синтетичного воску Veleton, встановлені об’єми складів для матеріалів та витрати ресурсів при приготуванні сумішей. Ви рішені питання з контролю якості робіт на заводі, охорони праці, виконані техні ко-економічні розрахунки, які доводять доцільність застосування добавки синте тичного воску Veleton при виробництві асфальтобетонних сумішей.
Keywords: бітум; структуруюча добавка; віск синтетичний veleton; адгезія; в’язкість; технологія; температура перемішування; асфальтобетонна суміш; енергозбереження; асфальтобетон; фізико-механічні властивості