Інформаційно-вимірювальні технології для оцінки рівня вібрації на робочих місцях операторів дорожньо-будівельних машин. - Стрілець, Дар’я Геннадіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Робота присвячена розробці та експериментальній перевірці інформаційно-вимірювальних технологій для оцінки рівня вібрації на робочих місцях операторів дорожньо-будівельних машин. У ній запропоновано інтелектуальну систему моніторингу з використанням сучасних сенсорів, цифрової обробки сигналів та аналізу відповідності нормативам. Метою дослідження є підвищення безпеки праці шляхом точного контролю вібраційного навантаження.
Keywords: безпека праці; вібрація; вібромоніторинг інформаційно-вимірювальні технології; оператори дорожньо-будівельної техніки; прогнозування рівня вібрації; сенсори