Інформаційно-аналітичне забезпечення депозитних операцій банківської установи - Безпала, Вероніка Станіславівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом дослідження виступає узагальнення та подальший розвиток теоретико-методологічних підходів до організації бухгалтерського обліку та аудиту депозитних операцій банку. Мета роботи – узагальнення та подальший розвиток теоретико-методологічних підходів до організації інформаційно-аналітичного забезпечення депозитних операцій банківських установ. Метод дослідження – порівняльно-економічний аналіз, методи статистичної обробки даних; фундаментальний аналіз фінансового середовища бізнесу; вибіркове спостереження; порівняння та групування; статистичні методи; методи та моделі прогнозування; бюджетний метод. У роботі досліджено економічну сутність поняття «депозитні операції»; проведений поглиблений економіко- правовий аналіз діючої нормативної бази; розроблено основні науково-методичні підходи до формування депозитної політики та управління депозитної діяльністю банківської установи. Надано організаційно-правову та обліково-фінансову характеристику ПАТ «БАНК ВОСТОК», критично проаналізовано облікову політику та здійснено оцінку фінансового стану підприємства. Розроблено рекомендації щодо застосування сучасних методів та ефективного управління депозитними операціями банківської установи, вдосконалення обліково-аналітичних процедур депозитних операцій ПАТ «БАНК ВОСТОК».
Keywords: ПАТ «Банк Восток»; депозит; депозитні операції; облікова політика; фінансовий стан; ліквідність; облікове-аналітичне забезпечення; ефективне управління; охорона праці