Спосіб управління гальмівними механізмами транспортних засобів - Абрамов, Дмитрій Володимирович; Байцур, Максим Вячеславович; Подригало, Михайло Абович; Решетніков, Євген Борисович; Холодов, Михайло Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Спосіб управління гальмівними механізмами транспортних засобів полягає в зміні відношення гальмівних моментів на передніх колесах по відношенню до гальмівних моментів на задніх колесах в залежності від сповільнення транспортного засобу. За сигналом давача сповільнення здійснюють за допомогою блоку керування послідовне включення в роботу та відключення окремих робочих гальмівних циліндрів передніх і задніх багато поршневих дискових гальм за законами, що забезпечують стійкість транспортних засобів при службових та екстрених гальмуваннях.
Keywords: гальмівні механізми; блок керування; транспортний засіб