Розробка технології виробництва холодних асфальтобетонних сумішей на АБЗ, що реконструюється - Пащенко, Георгій (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі наведено результати аналізу літературних даних щодо використання холодних асфальтобетонних сумішей в дорожньому будівництві. Розглянуто особливості складу та властивостей холодних асфальтобетонних сумішей, які повинні бути враховані при їх проектуванні, а також наведено відмінності холодних асфальтобетонів від традиційних. В дипломній роботі розглянуті заходи щодо реконструкції асфальтобетонного заводу в м. Харків (ШБУ-43) яка передбачає вдосконалення технологічної лінії розвантаження кам’яних матеріалів; заміну основного технологічного обладнання (асфальтозмішувальної установки), в зв’язку з чим здійснено розрахунок нових складів асфальтобетонних сумішей; перепланування території заводу; розробка заходів з охорони праці. Доцільність реконструкції доведено за рахунок економічних розрахунків.
Keywords: щебінь; відсів; пісок; мінеральний порошок; розріджувач; рідкий бітум; холодний асфальтобетон; реконструкція; схема генерального плану