Інженерно-геодезичні вишукування для реконструкції автомобільної дороги від с. Кицівка до с. П'ятницьке у Печенізькій селищній громаді Чугуївського району Харківської області - Ткаченко, Данило Максимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Кваліфікаційна робота складається зі вступу, чотирьох розділів, висновку, списку літератури і трьох додатків. В першому розділі розглянута характеристика району вишукувань: загальні дані, географічна інформація, геологічна будова району, мета і завдання роботи. В другому розділі розглянута нормативно-правова база: ДБН А.2.1-1. Інженерні вишукування для будівництва; Інструкція з топографічного знімання у масштабах 1:5000, 1:2000, 1:1000 та 1:500, ДБН В.1.3-2. «Геодезичні роботи у будівництві. Система забезпечення точності геометричних параметрів у будівництві». У третьому розділі зроблено огляд інженерно-геодезичних вишукувань для реконструкції автомобільної дороги від с. Кицівка до с. П'ятницьке: підготовчі роботи з вишукувань, створення базових станцій, електронні геодезичні прибори, планово-висотне обґрунтування, топографічне зйомка, камеральна обробка результатів зйомки. У четвертому розділі розглянута побудова цифрової моделі місцевості: поверхні в AutoCAD Civil 3D, налаштування в AutoCAD Civil 3D, імпорт пікетів в AutoCAD Civil 3D, створення блоків, відкосів і характерних ліній, побудова поверхні по точкам, редагування поверхні, побудова топографічного плану.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; електронний тахеометр; ГНСС-приймач; СК-63; цифрова модель місцевості; топографічний план