Нові електроди для наплавлення деталей, які працюють в умовах абразивного з помірним ударним навантаженням - Багров, В. А.; Bagrov, Valeriy (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – удосконалення електродного покриття з метою виробництва зварювальних електродів, що використовуються для наплавлення деталей, які працюють в умовах абразивного зношування з помірним ударним навантаженням. Застосування складу цього електродного покриття дає змогу проводити наплавлення стальних деталей у понад два шари й чавунних – в один шар. Вміст компонентів покриття зварювальних електродів мармуру становить 6–8 %, плавикового шпату 4–6 %, графіту 5,5–6,6 %, ферохрому 58,5–70,5 %, силікомангану 3–5 %, феротитану 1–2 %, карбіду бору 5,5–6,5 %, соди 0,5–1,5 %, слюди 4–6 %, що підвищить довговічність деталей, які працюють в умовах ударно-абразивного зношування, удвічі–утричі. Технічний результат досягається завдяки запропонованому складу електродного покриття, що забезпечує високі зварювально-технологічні властивості електрода та якість наплавленого металу. Це дає змогу робити багатошарове електродугове наплавлення деталей, що працюють в умовах абразивного зношування з помірним ударним навантаженням.
New electrodes for fusion of parts which work in abrasive conditions with moderate shock load
Keywords: сталь; наплавлення; електрод; компоненти; система легування; steel; surfacing; electrode; components; alloying system; 621.791.01; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.103.0.139