Трансформація реактивної потужності за допомогою пасивного електронного перетворювача - Шиндерук, С. О.; Волосюк, М. А.; Чаплигін, Є. О.; Білаш, І. О.; Shinderuk, S.; Volosyuk, M.; Chaplygin, E.; Bilash, I. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Запропоновано найпростішу схему пасивного електронного перетворювача реактивної потужності на активну, що складається з двох індуктивно пов’язаних паралельного і послідовного резонансних контурів. Визначено умови, дотримання яких мінімізує вплив запропонованої схеми на процеси в джерелі реактивної потужності за максимуму струму в навантаженні перетворювача. Розраховані параметри реальної схеми, яка дозволяє здійснити практично без втрат перетворення реактивної потужності на активну за умови мінімального впливу на струм в джерелі.
Reactive power transformation using а passive electronic transducer
Keywords: явище резонансу; паралельний резонансний контур; послідовний резонансний контур; пасивний електронний перетворювач; трансформація реактивної потужності; resonance phenomenon; parallel resonant circuit; serial resonant circuit; passive electronic converter; reactive power transformation; 621.318; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.93.0.34