Оцінка компетенцій працівників - Гура, Карина Валеріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Удосконалено підхід до формування моделі компетенцій працівників різних категорій (посад), що, на відміну від існуючих, в повному обсязі охоплюють всю множину необхідних компетенцій, різнобічно їх характеризують та слугують підґрунтям для вироблення методичних рекомендацій і відповідного інструментарію їх практичного застосування. На підставі критичного аналізу існуючих здобутків побудовано у загальному вигляді модель компетенцій працівників робітничих посад і спеціалістів (3 складники) та модель компетенцій працівників керівних посад (4 складники); методичні та практичні положення оцінки компетенцій працівників на базі методу Асессмент-центр шляхом вироблення чіткого інструментарію його реалізації, відмінністю яких є використання в якості основи розроблених моделей компетенцій працівників окремих категорій. Розроблено рекомендації з удосконалення компетенцій працівників на основі їх оцінки, що передбачають вироблення індивідуальних планів розвитку компетенцій працівників.
Keywords: компетенційний підхід; компетенції; компетентності; компетентність; модель компетенцій