Проект геодезичних робіт нульового циклу будівництва з розмічування котловану будівлі - Рябокінь, Владислав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломному проекті проаналізовано нормативно-правову базу щодо виконання інженерно-геодезичних вишукувань та геодезичних робіт у будівництві, наведені види геодезичних робіт при нульовому циклі будівництва, наведений зміст проектних та польових геодезичних робіт при розмічуванні котловану, у програмному забезпеченні Digitals створена цифрова модель місцевості масштабу 1:500 на об’єкт будівництва житлової будівлі у м. Маріуполь, виконано розрахунок розмічувальних елементів при проектуванні котловану, розраховано об’єм виїмки ґрунту при розробці котловану, виконано розрахунок та креслення розмічування виносу на місцевість дна котловану, розроблена технологічна схема геодезичних робіт розробки проекту нульового циклу будівництва житлового будинку.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; опорний пункт; проект; нульовий цикл; GNSS-спостереження; розмічувальні елементи