Аналіз технічних рішень ремонту мосту на автомобільній дорозі Т-21-15 Гусарівка – Грушуваха км 26+930 у Харківській обл. - Шинкаренко, Юлія Олексіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розглянуто чотири варіанти ремонту мосту із застосуванням плит або балок прогонових будов. Порівняно результати обсягів робіт та розраховано зведений кошторис на кожен варіант. Аналіз розрахунків показав, що найбільш раціонально є прийняти четвертий варіант ремонту мосту з встановленням 5 плит П-12(11,00) у поперечному перерізі Критерієм раціональності є використання меншої кількості різновидів балок прогонових будов, однаковими просторовими роботами та згідно до кошторисного розрахунку даний варіант є найбільш економічно вигідним. Створено оригінальну скінчено-елементну модель прогонових будов та виконано розрахунок обраного варіанту конструкції в ПК Ліра із завантаженням рухомим навантаженням Н-30 та НК-80.
Keywords: аналіз технічних рішень ремонту мосту; міст; балка; плита; ремонт; скінчено-елементна модель