Дослідження зміни якості антифризу при експлуатації автомобілів (на прикладі Mercedes W124 E200) - Юр'єв, Антон Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес зміни якості антифризу при експлуатації автомобіля. Мета роботи – дослідження зміни показників якості та електропровідності антифризу, що дозволить підвищити ефективність експлуатації автомобілів оптимізацією строків заміни антифризу. Метод дослідження – лабораторні й експлуатаційні випробування із застосуванням апробованих методик, установлених відповідними ГОСТ і ДСТУ. Розглянуто системи охолодження ДВС. Виконано аналіз існуючих антифризів та їх фізико-хімічних властивостей. Приведені методи визначення якості охолоджуючих рідин та їх класифікації. Приведені значення зміни електропровідності та показників якості антифризів.
Keywords: антифриз; електропровідність; система охолодження автомобілів; щільність; охолоджуюча рідина; лужність