Удосконалення стендового методу діагностування гальмівних систем легкових автомобілів - Трефільєв, Олександр Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – процес взаємодії автомобіля з роликовим стендом. Мета дослідження – удосконалення методів діагностування технічного стану автомобілів на роликових стендах. Методи дослідження. У роботі використані теоретичні методи математичного моделювання, рішення і аналізу рівнянь механіки. Експериментальні методи дослідження включали натурні випробування автомобіля на роликовому стенді і лабораторні експерименти. У дипломній роботі було проведено аналіз активної безпеки автомобіля. Розглянуто дорожні і стендові методи перевірки гальмівних систем автомобілів. Розроблено методику дослідження величини переміщення коліс автомобіля при діагностуванні на роликових стендах. Розглянуті питання охорони праці.
Keywords: ГАЛЬМІВНА СИСТЕМА; АКТИВНА БЕЗПЕКА АВТОМОБІЛЯ; ГАЛЬМІВНИЙ СТЕНД; ABS