ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ НАВЧАЛЬНОГО КОРПУСУ З ВИКОРИСТАННЯМ СОНЯЧНИХ БАТАРЕЙ - Гаврилова, Т. В.; Кас’яненко, Д. С.; Касьяненко, Д. С.; Gavrilova, T.; Kasyanenko, D. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2017)
Приведено розрахунки схеми світлодіодного освітлення приміщення, що входить до системи енергозбереження. Запропоновано методику розрахунку елементів схеми для автономного електропостачання з використанням сонячних батарей. Побудовано порівняльну діаграму споживаної потужності й потужності, що виробляє розрахована сонячна батарея.
ПОВЫШЕНИЕ ЭФФЕКТИВНОСТИ ЭЛЕКТРОСНАБЖЕНИЯ УЧЕБНОГО КОРПУСА С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ СОЛНЕЧНЫХ БАТАРЕЙ
INCREASING THE EDUCATIONAL BUILDING ELECTRIC SUPPLY EFFEC-TIVENESS WITH THE USE OF SOLAR BATTERIES
Keywords: енергозбереження; сонячна батарея; світлодіодне освітлення; акумуляторна батарея; контролер; інвертор; энергообеспечение; солнечная батарея; светодиодное освещение; аккумуляторная батарея; контроллер; инвертор; energy potential; power supply; solar battery; LED lighting; battery; controller; inverter; 620.92