Вплив збереженої енергії копра на показники випробування падаючим вантажем високов’язких трубних сталей - Лючков, А. Д.; Вахрушева, В. С.; Грузін, Н. В.; Lуuchkov, Anatoliy; Vakhrusheva, Vira; Нruzin, Natalia (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Розглянуто методологічні питання, пов’язані з випробуваннями падаючим вантажем (ВПВ) листового прокату і труб із високов’язкої сталі для магістральних газопроводів високого тиску. Наголошено на недосконалості чинних стандартів щодо вибору значень збереженої енергії копра, що забезпечують коректне проведення випробувань металу. Уточнено межі застосування рекомендацій стандартів APIRP5L3 і EN10274 за вибором величини збереженої енергії копра.
Influence of available impact energy of the testing machine on drop weight tear test characteristics of high toughness pipeline steels
Keywords: випробування падаючим вантажем; збережена енергія копра; кількість в’язкого складника; поглинена енергія; зміцнення металу; високов’язка сталь; falling load test; stored copra energy; amount of viscous component; absorbed energy; metal hardening; high viscosity steel; 656.259.2; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.107.0.42