Розробка заходів щодо раціоналізації трас маршрутів в системі громадського транспорту міста Полтава - Середа, Микола Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В дипломній роботі були досліджені питання планування роботи міського громадського транспорту м. Полтава з використанням транспортного моделювання у передовій програмі Visum. В результаті із застосуванням створеної моделі функціонування маршрутної мережі були розроблені пропозиції щодо раціоналізації трас маршрутів, спрямовані на підвищення якості транспортного обслуговування городян громадським транспортом. Запропоновані для м. Полтава заходи дозволять скоротити середній час пересування пасажира та загальний пробіг транспортних засобів громадського транспорту, а також підвищити рівень охоплення території міста системою міських маршрутів.
Keywords: громадський транспорт; маршрутна мережа; транспортна модель; траса маршруту; якість обслуговування; Visum