Спосіб визначення імпульсної характеристики вимірювального каналу тиску - Полярус, Олександр Васильович; Поляков, Євген Олександрович; Чепусенко, Євгеній Олександрович; Ібрагімов, Шах Гусаєвич (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Винахід належить до вимірювання параметрів динамічних систем і може бути використаний в галузях точного машинобудування для підвищення точності вимірювальної інформації. Спосіб визначення імпульсної характеристики вимірювального каналу тиску включає операції з отримання сигналу з датчика тиску, фільтрації за допомогою фільтра низьких частот, виділенням флуктуаційних складових, що підсилюються у підсилювачі, які потім подаються в блок визначення імпульсної характеристики, де визначають спектральну щільність потужності шуму. Експериментальний сигнал порівнюється в компараторі з теоретичним сигналом, що формується з послідовно з’єднаним лінійним інерційним та нелінійним неінерційним блоками. Технічним результатом винаходу розширення меж застосування способу визначення імпульсної характеристики вимірювального каналу тиску та підвищення точності вимірювальної інформації.
Keywords: машинобудування; імпульсна характеристика; вимірювальний канал